Autóklíma tisztítás

0
499

Miért van szükség minden évben az autóklíma tisztítására?

A rossz idő beálltával nem működtetjük kocsink légkondiját. A rendszerben, mivel az elpárologtatónál a nagy hőmérséklet-különbség miatt lecsapódik a levegő páratartalma, víz formájában rakódik a hőcserélőre, illetve gyűlik össze a klímadoboz alján. A benne lévő vízben és a csövekben baktériumok telepednek meg és az első alkalommal amikor bekapcsoljuk ezek a baktériumok a levegőbe és onnan a szervezetünkbe jutnak. Ezek a baktériumok a  légionella fertőzést (erről itt olvashat bővebben: https://hu.wikipedia.org/wiki/Legion%C3%A1rius_betegs%C3%A9g) okoznak  amit belélegezve aztán rossz lesz nekünk, mehetünk az orvoshoz, egészen szélsőséges esetben irány a temető.  Ezért azt szokták javasolni, hogy érdemes évente egyszer tisztítani/fertőtleníteni a rendszert.

A tökéletesen tiszta, baktérium mentes autóklíma tisztításhoz az alábbiakat kell tenni:

  • pollenszűrő csere (igen, minden évben!)
  • baktérium és gombaölő szerrel kell kitisztítani a légkondicionáló berendezést ( az autó utasterébe behelyezhető szerekkel vigyázni kell mert nem mindegyik tartalmaz fertőtlenítőt, van amelyik csak légfrissítő)

Ezt aki szereti az autóját bütykölni otthon is nyugodtan elvégezheti.

Mi a közvetlenül szellőzőrendszerbe juttatott fertőtlenítést tartjuk a leghatékonyabbnak, ehhez már kell némi szaktudás is.

És még egy jó tanács az autóklíma tisztításához:

Hosszú klímázás után, leállás előtt pár perccel kikapcsoljuk a hűtést, és hagyjuk, hogy a meleg levegő (nem a kocsi fűtése, mert a radiátor az elpárologtató után van beépítve) leszárítsa az elpárologtatót, sokkal kisebb eséllyel marad pocsolya a klímadobozban, és a mocsárszag sem fog olyan könnyen jelentkezni., ez persze csak manuális klíma esetében igaz.

Ne feledjük, hogy pár ezer forint ráfordítás az életünket mentheti meg. Nem csak a kerékcsere fontos, hanem a légkondi tisztítás is és nem csak az autóban, hanem otthonunkban is.

Hívjon minket: 06 20 572-1788 !

Tetszett a cikkünk? Ezek is érdekelhetik:

/furdokad-szilikon-tomites-csere/

/mosogep-problemak-tiszta-es-megis-budos/