Karácsonyfa talp

0
342

Segíteni szeretnénk eligazodni a karácsonyfa talpak világában. Létezik a klasszikus, a hagyományos, a vicces, a biztonságos, a minimalista…. karácsonyfa talp. Ha még nem szerzett be egyet sem, irány egy közeli barkácsbolt, vagy műszaki áruház. Ha szerencsés a fa vásárlással együtt is meg tudja venni. Néhol akár még rá is teszik a karácsonyfa talpat a fenyőre. Lehet picit drágább így a karácsonyfa talp, de nem kell érte külön járni (idő, és energia megtakarítás).

 

Karácsonyi hangulatú karácsonyfa talp

Kutatásom közben ez a “szánkó” karácsonyfa talp fogott meg leginkább:

karácsonyfa talp szánkó

Valószínűleg stabil, igazi karácsonyi hangulatot áraszt. Szinte már látom a szánkóra tett, masnival átkötött ajándékokat:) Azt írják róla, hogy 1,7 méteres magasságig stabil. Ez kisgyerek mellett különösen fontos. Még az átmérője is elég nagy: 6 cm – nem sokat kell faragni a fa törzséből.

 

Vas karácsonyfa talp

Sok háztartásban még a vasból házilag hegesztett karácsonyfa talpak kerülnek elő karácsonykor, vagy ezek bolti változatai:

karácsonyfa talp vas

Tapasztalatunk szerint ez csak kisebb magasságú fát képes megtartani, mivel szűk az átmérője (nincs róla adat), és csak kis szakaszon fogja a fa törzsét. Az “extra” karácsonyfa talp verzióban lehet egy vagy több csavarral megszorítani a fa törzset a nagyobb stabilitásért, de kisgyerek rángatása esetén ez mit sem ér, talpával együtt borul fel a fa;)

 

Vízzel tölthető karácsonyfa talp


A praktikus, kevés faragást ígérő talpak sok helyen beszerezhetőek, különböző árfekvésben.

 

Prémium kategóriás víztartályos karácsonyfa talp

 

karácsonyfa talp prémium viztartályos

Ez már valami csoda talp:  csak beletesszük a fát, vékonyat – vastagat, amit épp beszereztünk, rálépünk egy pedálra és készen van!
Beépített vízszintjelzővel segít a fa egyenesen állításában. Ezen kívül igen sok biztonsági kiegészítéssel elláták, többek közt a borulás ellen is. Simán megtart egy 3 méter magas karácsonyfát, és 12 cm törzs átmérőig faragni sem kell. A leírásból úgy tűnik, vízzel kell feltölteni, ez adja az ellensúlyt.

 

Alap kategóriás víztartályos karácsonyfa talp

karácsonyfa talp víztartályos alap

Az előzőleg bemutatott vizes változat pénztárca barátabb kivitele. Igaz, ebbe már csak 2 méteres fát ajánlanak.

Szóval a karácsonyfa talpak igen sokféle kivitelben kaphatók.

Legegyszerűbben a vizes karácsonyfa talpba lehet betenni a fákat, mivel ott talán nem kell faragni.

 

De mi van akkor, ha már van otthon karácsonyfa talp, és abba bizony faragni kell?!

Laci tanácsa: ne bontsa ki az összekötött karácsonyfát!  Minden oldalról egyenletesen kell faragni, gépet is igénybe lehet venni. Ha csak egy kicsit kell faragni, akkor legjobb megoldás a balta. Jó szolgálatot tehet még a gyalu is. Próbálják ki!

Ha ezzel készen vagyunk, jöhetnek a díszek! 🙂

Kellemes Ünnepeket kívánunk!

karacsonyfa